طراحی و غرفه سازی بر اساس سازه هایی که مورد استفاده قرار می گیرند نیز انواع مختلفی دارد. مسئله مهم در غرفه سازی انتخاب بهترین نوع غرفه برای ساخت غرفه ماست. به طور کلی طراحی غرفه و ساخت غرفه بر اساس سازه به سه دسته تقسیم می شود این سه دسته شامل موارد زیر می باشد:
1.غرفه های ساختنی
2.غرفه های اسپیس فریم
3.غرفه های مدولار ویژه
در طراحی غرفه های ساختنی
غرفه های ساختنی (Purpose built stands)
از جمله متریال های غرفه سازی می توان به ام دی اف، نئوپان، چوب، شیشه، پروفیل های آهنی، پارکت یا سرامیک در ساختن کف غرفه و یونولیت های مختلف برای ساختن لوگو و یا نام تجاری و سر در غرفه استفاده میشود.
غرفه های اسپیس فریم Space Frame
غرفه سازی به روش اسپیس فریم به دو گروه تقسیم می شوند:
۱- Indoor ( درونی)
۲- Outdoor( بیرونی)
در طراحی و ساخت این غرفه سازی اسپیس فریم از یک الگوی یکسان و کلی استفاده می شود و سازه به طور منظم در کنار یکدیگر قرار می گیرند. در این نوع غرفه سازی از مصالحی استفاده می شود که دارای فلزاتی با آلیاژهای مختلف است؛ اسپیس فریم هایی که سازه را به وجود می آورند، به وسیله ی بست اسپیس به هم وصل می شوند و غرفه ای زیبا و متناسب را بوجود می آورند. یکی از مهمترین ویژگی این نوع غرفه سازی، ستون های فلزی و فضایی است که برای قرار گرفتن بنرها و یا قاب های چاپ شده مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع غرفه مدولار در نمایشگاه
غرفه سازی مدولار هم دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام دارای کاربرد خاصی هستند:
1.طراحی غرفه مدولار ویژه
2.طراحی غرفه مدولار سالنی
طراحی غرفه مدولار ویژه
غرفه سازی مدولار ویژه برای ایجاد المان های نمایشی و ایجاد فضاهای مناسب در غرفه های کوچک استفاده می شود. تنوع در قیمت و هزینه غرفه های مدولار بسیار زیاد است و می توان یک غرفه نمایشگاهی خوب آماده نمود. در این نوع غرفه نمایشگاهی می توان از انواع ویترین ها، میز، دیوار نور، اتاق مذاکره، المان های افقی و عمودی و … استفاده کرد.
طراحی غرفه مدولار سالنی
الگوی ساخت غرفه مدولار سالنی نیز به صورت یک شکل است و برای مستقر شدن شرکت کنندگان و با سفارش برگزار کننده ی نمایشگاه طراحی می شوند. این نوع غرفه ها دارای فضایی مستقل هستند که دارای امکاناتی برای سرویس دهی به مخاطبان و بازدید کنندگان و نیز بهره برداری های مختلف برخوردار می باشند.