یکی از مهمترین مسائل قبل از اقدام به راه اندازی غرفه در نمایشگاه ها مدیریت بودجه غرفه سازی می باشد. مدیریت بودجه غرفه سازی موارد متعدد از جمله توجه به فضای موجود، نوع متریال و ماده ساخت غرفه، چیدمان غرفه و نورپردازی را در بر می گیرد. با توجه به تخصصی بودن غرفه سازی و مدیریت بودجه آن می توان از کارشناسان و متخصصین در این حوزه کمک گرفت.
امروزه رقابت بین تولیدکنندگان جهت فروش محصولات و کسب سود اقتصادی در حال افزایش می باشد. یکی از راه های شناساندن خود به مشتری استفاده از ابزار تبلیغاتی است که از آن جمله می توان به شرکت در نمایشگاه اشاره کرد. همانطور که می دانید نمایشگاه های تخصصی بهترین راهکار برای عرضه دستاوردهای صنعتی و جلب نظر جامعه هدف یعنی خریداران و سرمایه گذاران می باشد. برای انجام تبلیغات مخصوصا در نمایشگاه ها مهمترین اصل بهره گیری از غرفه های معرفی کالا خواهد بود.
غرفه سازی بهترین راه تبلیغ
برای ارائه محصولات و شناساندن آن به مشتری مخصوصا در نمایشگاه ها مهمترین کار غرفه سازی استاندارد و موثر می باشد. غرفه سازی متناسب با نوع فعالیت تجاری و ارائه اطلاعات مربوطه از طریق این غرفه ها تاثیر زیادی در جلب نظر مشتری دارد. از این رو طراحی و اجرای غرفه های نمایشگاهی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. یکی از مهمترین دغدغه ها در حوزه غرفه سازی مدیریت بودجه غرفه سازی است که عوامل مختلفی در آن نقش دارد.
عوامل مهم در مدیریت بودجه غرفه سازی
سالانه در کشور نمایشگاه های متعددی در حوزه های مختلف تجاری، فرهنگی و علمی برگزار می شود و در قالب غرفه های متنوع محصولات عرضه می شود. پیاده سازی و اجرای غرفه نیازمند برنامه ریزی جهت مدیریت بودجه غرفه سازی می باشد. اگر غرفه سازی به صورت استاندارد و با برنامه ریزی جهت مدیریت بودجه انجام نشود مطمئنا برای افراد هزینه زیادی در بر خواهد داشت. در ادامه به برخی از عوامل مهم و تاثیرگذار در مدیریت بودجه ساخت غرفه اشاره می شود.
نوع متریال مورد استفاده در ساخت غرفه
مهمترین بخش مدیریت بودجه جهت غرفه سازی بهره گیری از متریال و مواد اولیه استاندارد و مناسب برای فضای موجود می باشد. با ارزیابی دقیق فضای موجود برای طراحی و پیاده سازی غرفه مصالح و مواد مورد استفاده برای غرفه سازی انتخاب می شود. استفاده از مصالح گران قیمت علاوه بر افزایش هزینه ها ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد. برای ساخت چارچوب و نمای کلی غرفه باید از مصالحی استفاده نمود که علاوه بر استاندارد بودن صرفه اقتصادی را نصیب کارفرما کند.
دکوراسیون و چیدمان غرفه
موضوع دیگر در مدیریت بودجه غرفه سازی استفاده از وسایل و تجهیزات مناسب جهت چیدمان و دکوراسیون داخلی غرفه می باشد که بخش مهمی از پروژه غرفه سازی را شامل می شود. از آنجا که در غرفه های نمایشگاهی برای جلب نظر بازدیدکنندگان انواع محصولات به نمایش گذاشته می شود نیاز به جای مناسب برای استقرار می باشد. بنابراین چیدمان داخل غرفه باید به گونه ای تهیه شود که علاوه بر مدیریت بودجه موجود کمک نماید و در عین حال کارآمدی لازم را داشته باشد.
نورپردازی مناسب در غرفه سازی
بخشی از هزینه های غرفه سازی مربوط به تامین نور و روشنایی غرفه می شود که با مدیریت آن می توان تا حد زیادی در بودجه موجود صرفه جویی نمود. استفاده بی حد و حصر از انواع وسایل روشنایی علاوه بر زشت نمودن چهره غرفه افزایش هزینه ها را در بر خواهد داشت. از این رو مدیریت بودجه غرفه سازی در حوزه تامین روشنایی فضای غرفه باید مد نظر قرار گیرد.
از آنجا که مدیریت بودجه غرفه سازی کاری حرفه ای و نیازمند تجربه است باید آن را به دست افراد متخصص در این حوزه سپرد. در حال حاضر گروه های متخصص در حوزه طرح و پیاده سازی غرفه با مدیریت بودجه موجود در حال فعالیت هستند که این خدمات را به بهترین نحو و با نرخ مناسب در اختیار متقاضیان قرار می دهند.