یکی از مسائل مهم در کسب و کارهای امروزی برندینگ است، برای این موضوع شرکت ها مبلغ زیادی را صرف تبلیغات در جهت معرفی و برندینگ خود انجام می دهند. یکی از بخش هایی که در برندینگ تاثیر دارد، طراحی غرفه های نمایشگاهی در جهت برگزاری نمایشگاه های مختلف می باشد.
اهمیت طراحی غرفه های نمایشگاهی
امروزه طراحی غرفه های نمایشگاهی به یک حرفه تبدیل شده است افراد متخصصی این کار را برای صنایع و شرکت های مختلف انجام می دهند. غرفه های نمایشگاهی یکی از عوامل تاثیرگذار در جذب مشتری محسوب می شود. احتمالا گذر شما به نمایشگاه های فصلی افتاده است، فضایی شلوغ و پر از جمعیت، جایی که تمام ملزومات و کالاهای مورد نیاز خانواده ها در آن پیدا می شود. در چنین مکان هایی چون خانواده ها و افراد سعی می کنند، کالاهای مورد نیاز خود را با مناسبترین قیمت بیایند، خیلی در فکر مارک و برند محصولات نیستند و یا اگر محصول خاصی مد نظر آنها باشد، به راحتی سراغ غرفه همان برند می روند.
در مقابل نمایشگاه های تخصصی را در نظر بگیرید، مثل نمایشگاه خودرو، نمایشگاه صنایع ساختمانی و یا محصولات غیر ملموس همچون تکنولوژی و یا خدمات. در نمایشگاه های تخصصی موضوع محصولات و مشتریان کاملا متفاوت با محصولات عمومی است. در نمایشگاه خودرو، یک ویژگی خوب آن از این جهت است که می توان اقلا یک یا دو نمونه خودرو را در غرفه نمایشگاهی به نمایش عموم قرار داد، اما در نمایشگاه محصولات ساختمانی یک بخش کوچک از محصولات قابل نمایش است و سایر محصولات را به صورت کاتالوگ معرفی می کنند.
اما در کنار تمام اینها اهمیت طراحی غرفه نمایشگاهی در این بخش مشخص می شود؛ ارائه و معرفی برند در بازاریابی و فروش محصولات در نمایشگاه های عمومی، که مخاطب عام دارند بسیار مهم است، غرفه های نمایشگاهی باید به شکلی طراحی شوند که تمام افراد جذب آن شوند، مثلا استفاده از رنگ های متنوع و گرم برای مخاطب خانواده و یا آیتم های رنگی و شاد برای جذب مخاطب کودک و یا در نمایشگاه های تخصصی، طراحی غرفه های نمایشگاهی به شیوه ای شکیل و متناسب با برند و رنگ های لوگوی شرکت است، در کنار اینکه باید به شیوه ای تخصصی باشد و به خوبی جایگاه یک شرکت را در آن صنعت نشان دهد. تمام نکات کوچک و ریزی که در برندینگ و جذب مشتری در نمایشگاه ها اهمیت دارد، اما از چشم صاحبان شرکت ها پنهان است باید رعایت شود.
غرفه های نمایشگاهی ویترین فروشگاه شماست
همانطور که در مغازه ها و فروشگاهها جذب ویترین مغازه می شویم، در نمایشگاه ها نیز افراد جذب طراحی غرفه های نمایشگاهی می شوند، یک ویترین شلوغ که انواع محصولات را در خود جای داده است، چه حرفی برای معرفی خود دارد؟
صنعت غرفه سازی نمایشگاهی
امروزه در کشورهای توسعه یافته طراحی غرفه های نمایشگاهی به عنوان یک علم و صنعت شناخته می شود، در صنعت غرفه سازی که طراحان آن باید به مسائلی همچون روانشناسی، جامعه شناسی، رنگ شناسی، گرافیک، دیزاین، نورپردازی و طراحی داخلی آشنا باشند.
طراحی غرفه نمایشگاهی
در نمایشگاه ها افراد بیشتر به قصد آشنایی با محصولات و برندهای مختلف از نمایشگاه بازدید می کنند و در طی بازدید از غرفه های مختلف از طریق صحبت با صاحبان صنایع و بررسی محصولات فقط اقدام به جمع آوری داده ها می کنند و همیشه پس از نمایشگاه اقدام به انتخاب شرکت مورد نظر می کنند، در این بین در خاطر مشتری محفوظ شدن از طریق برندینگ تاثیر گذار خواهد بود.
در مورد طراحان غرفه سازی هم مواردی از جمله خوش قول بودن و تحویل دادن به موقع کار اهمیت دارد، البته قیمت منصفانه، استفاده از متریال مناسب، طراحی فضاهای اختصاصی برای مشتریان، آشنایی با قوانین و مقررات ساخت غرفه در نمایشگاه های مختلف و مسائلی از این دست که باید طراح به آنها اشراف کامل داشته باشد.
تاثیر طراحی غرفه نمایشگاهی در برندینگ
شکل و ظاهر غرفه های نمایشگاهی تاثیر مهمی در جذب مخاطب و برخورد مشتریان دارد، همانطور که ظاهر خالی یا بی مفهوم یک غرفه در تاثیر منفی و راندن مشتریان اثر دارد، طراحی صحیح غرفه های نمایشگاهی و احترام و درک متقابل از مشتریان در ماندگاری برند و ایجاد برندینگ تاثیرگذار است.